Top 100 Nederlandse Apps Android

Nederlandse iPhone-apps 9292 Top 100 Nederlandse Android-applicaties

Er zijn inmiddels al heel wat Nederlandse Android-applicaties verschenen in de Google Play Store. Heb je net een Android-toestel gekocht, dan is het interessant om te weten welke Nederlandse apps je zoal kunt gebruiken. We geven hier een lijst van Nederlandse apps die de moeite zijn om te installeren.

De apps kunnen via de website van Google Play worden geïnstalleerd. Als je deze webpagina vanaf een smartphone of tablet bekijkt, is het ook mogelijk om op een link te drukken en direct naar de app in de Google Play Store te worden gestuurd.

 

Alle applicaties staan op alfabetische volgorde.

 

 

 

9292

 

9292 heeft een nieuwe Android-app gelanceerd. En het is eindelijk de app die 9292 sinds het nieuwe design verdient. De nieuwe app vervangt het oude 9292 OV Pro die je van je Android-toestel kunt verwijderen. De nieuwe 9292 heeft het kenmerkende en zeer mooie design, werkt snel en is vooral gewoon enorm handig – in tegenstelling tot de oude app. Met 9292 heb je de mogelijkheid om een reis te plannen via het openbaar vervoer, waarbij de nadruk ligt op persoonlijke reizen die je via de app kunt bewaren. Het mag gezegd worden: 9292 heeft een uitstekende app.

 

Download: 9292 (gratis)

 

ABN Amro Mobiel Bankieren

 

abnBeheer al je geldzaken met de ABN Amro Mobiel Bakieren-app. Je kunt bedragen overmaken, inplannen en je adressenboek beheren. De app bevat zelfs een acceptgiro-scanner, waarmee je al je acceptgiro-rekeningen heel snel kunt verwerken. Als je een rekening bij ABN AMRO hebt, is deze app een absolute aanrader.

 

Download: ABN AMRO Mobiel Bankieren (gratis)

 

ANWB Wegenwacht

 

ANWBWegenwacht2De officiële ANWB-app fungeert als communicatiemiddels met de ANWB: met een druk op de knop kun je pech-onderweg-dienst bellen en direct je locatie doorgeven. Scheel hen en jou tijd. Daarnaast kun je jouw wegenwacht-account aanpassen. Ook zijn er tips & trucs in de app aanwezig. Dat is niet alleen handig: de tips zijn ook nog eens heel fijn gesorteerd. Denk bijvoorbeeld aan een indicatie van verschillende meldingen in de auto: welk icoontje krijg je als de rem het niet meer goed doet? Ook zijn er adviesvideo’s aanwezig.

 

Download: ANWB Wegenwacht

 

ASN Mobiel Bankieren

 

asnbankierenDe officiële app van ASN Bank is beschikbaar in de Google Play Store. Met de app kun je onder andere je saldo van je betaal- en spaarrekeningen checken, bij- en afschrijvingen bekijken, gemakkelijk geld overboeken, gebruikmaken van een adresboek en periodieke overboekingen inplannen. Na het downloaden van ASN Mobiel Bankieren registreer je het toestel via de ASN Digipas of met je toegangsnaam en wachtwoord. De app wordt tevens met een persoonlijke pincode beveiligd.

 

Download: ASN Mobiel Bankieren (gratis)

 

Appie van Albert Heijn

 

appieAppie is een applicatie waarmee je makkelijker boodschappen kunt doen bij Albert Heijn. De applicatie bevat een boodschappenlijstje, een overzicht van nabije winkels, recepten en aanbiedingen. Ook is er een mogelijkheid om te kijken welke acties er zoal georganiseerd worden. Handig is dat je je bonuskaartnummer kunt invullen en daarbij te zien krijgt welke boodschappen je vaak en/of recent nog hebt besteld. Het samenstellen van je boodschappenlijstje wordt daardoor een stuk makkelijker, maar er is nog een handige functie: het toevoegen van nieuwe boodschappen door de streepjescodes te scannen. In de app zijn ook nog uitgebreide recepten-mogelijkheden toegevoegd.

 

Download: Appie van Albert Heijn (gratis)

 

App van de Dag

 

appvandedagApp van de Dag is een megasucces op de iPhone en iPad. Na een plotselinge verdwijning uit de iOS-store en een onverwachte terugkomst, is App van de Dag nu ook beschikbaar voor Android. App van de Dag geeft je elke dag een gratis app waarvoor je normaal gesproken moet betalen: er wordt dagelijks onderhandeld met app-ontwikkelaars om hun app voor 24 uur gratis aan te bieden. Door een pushbericht word je op de hoogte gehouden van de aanbiedingen en velen hebben door dit concept al honderden euro’s bespaard.

 

Download: App van de Dag (gratis)

 

Buienalarm

 

buienalarmBuienalarm is een applicatie waarmee je kunt zien of er een regenbui op je afkomt. De applicatie waarschuwt automatisch als je tijdens een BBQ naar binnen moet rennen. Je kunt zelf aangeven in welke tijdsperiode je een melding wilt hebben, bijvoorbeeld wanneer je een tuinfeest gepland hebt. De ontwikkelaar heeft ook een widget gemaakt.

 

Download: Buienalarm (gratis)

 

Buienradar

 

buienradarMet de Android-app van Nederlands bekendste weerwebsite Buienradar.nl kun je in één oogopslag de weersverwachting voor de komende dagen zien. Zo kun je kiezen uit de kaart van Nederland of van Europa met bijbehorende weeranimaties zodat je ziet waar de neerslag naar toe zal gaan. Naast buienkaarten zijn er ook kaarten voor temperatuur, windrichting en zicht. Je kunt daarnaast aangeven of je alerts wilt ontvangen of er buien aankomen zodat je nooit meer hoeft te worden verrast door een regenbui als je de deur uit gaat. Naast het weer vind je ook de laatste file-informatie.

 

Download: Buienradar.nl Phone (gratis)

 

DirectLease Tankservice

 

directleaseMet de DirectLease Tankservice-app kun je zoeken waar je het goedkoopst kunt tanken. De app laat zien bij welke tankstations je allemaal terecht kunt, inclusief openingstijden en de actuele prijzen voor bezine, diesel, LPG en meer. Het is zelfs mogelijk om te zoeken naar een tankstation met een winkel, wasstraat of die aanhangers accepteert.

 

Download: DirectLease Tankservice (gratis)

 

Flitsmeister

 

flitsmeister4Flitsmeister is de koning onder de file- en flits-apps. De app geeft je een overzicht van alle mobiele flitsers, files, trajectcontroles en flitspalen, waardoor je – als het goed is – nooit meer een boete ontvangt. Flitsmeister draait op de achtergrond als jij in de auto zit en geeft een melding als je in de buurt van een flitser komt. En het beste nieuws? De app, die geheel gratis in de Play Store te downloaden is, is in 2013 van een geheel nieuw, strak en volwassen design voorzien. Lees meer over Flitsmeister.

 

Download: Flitsmeister (gratis)

 

ING Bankieren

 

ing.jpgING was vrij laat met het uitbrengen van hun app, maar het wachten wat het meer dan waard. De ING Bankieren-app is één van de mooiste en meest overzichtelijke apps van deze Nederlandse lijst. Je regelt al je geldzaken zonder de vervelende TAN-codes en hebt altijd zicht op je rekeningen. Zowel je betaalrekeningen als je spaarrekeningen zijn beschikbaar en je maakt geld over met een zelf ingestelde pincode. Met deze pincode beveilig je ook de app, zodat niemand toegang tot jouw rekeningen heeft. ING Bankieren bevat tevens een adressenboek.

 

Download: ING Bankieren (gratis)

 

JustEat.nl

 

JustEat.nlMet de Just Eat-app voor Android is het heel eenvoudig om eten te bestellen en thuis te laten bezorgen. Ideaal voor wie een avondje geen zin heeft om te zwoegen in de keuken. Via de app kun je maaltijden bestellen bij ruim 3000 restaurants en in veel gevallen zelfs met korting. Door je locatie te bepalen via gps of met behulp van je postcode zie je snel welke restaurants in de buurt zijn en bekijk je welke gerechten deze op het menu hebben staan. Je kunt restaurants daarnaast filteren op keuken, beoordeling en op rangschikken op alfabetische volgorde. Just Eat toont welke restaurants korting aanbieden, waardoor je vaak zelfs goedkoper uit bent. Afrekenen verloopt veilig met cash, creditcard of via iDEAL.

 

Download: JustEat.nl (gratis)

 

Marktplaats

 

MarktplaatsMarktplaats, de grootste tweedehands verkoopwebsite van Nederland, heeft ook een eigen handige Android-app. Je kunt zelf producten toevoegen om te verkopen, gemaakte foto’s bij je advertentie plaatsen en krijgt een notificatie zodra iemand heeft geboden. Als je iets wilt kopen, kun je met een trefwoord of via postcode zoeken op Marktplaats en advertenties bekijken en de verkoper contacteren.

 

Download: Marktplaats (gratis)

 

MijnPakket

 

mijnpakketMijnPakket is de officiële app van PostNL voor het volgen van je pakket of aangetekende zending. Je krijgt een pushbericht als je niet thuis was of je pakket bij de buren of het postkantoor geleverd is en ziet in één oogopslag wanneer je pakket ongeveer wordt bezorgd. Het is ook mogelijk om met de app na een mislukte bezorgpoging een tweede bezorging in te plannen.

 

Download: MijnPakket (gratis)

 

MyOrder

 

myorderMyOrder is een applicatie waarmee je drankjes kunt bestellen en afrekenen. Dat doe je via je Android-telefoon: installeer de app, betaal via SMS Betalen van de Rabobank (ook geschikt voor klanten van andere banken) en binnen een paar minuten staat je drankje op tafel. Je kunt op elk moment weer opstappen, want de rekening is al betaald. De app was al beschikbaar voor de iPhone. Vooraf kies je in welke horecagelegenheid je bent, waarna je een digitale menukaart te zien krijgt. Het accent ligt op drankjes en kleine hapjes, zoals bitterballen. Ook is de app te gebruiken bij een aantal ijswinkels, strandtenten en bioscopen. Het aantal locaties waar je terecht kunt is nog beperkt, maar breidt zich sterk uit. Belangrijk is ook de ondersteuning voor Hyves Betalen, dat door MyOrder wordt afgehandeld.

 

Download: MyOrder (gratis)

 

Nationale Politie

 

nationalepolitie2Met de Nationale Politie Android-app kunnen gebruikers snel contact leggen met de politie en al het laatste nieuws van de politie bekijken. De Nationale Politie Android-app is gratis in Googles app-winkel te downloaden en wil het contact met de politie gemakkelijker en overzichtelijker maken.

 

Het politienieuws bedraagt informatie over relevante lokale acties, maar ook berichten over vermiste kinderen en personen en verdachten die worden gezocht. Je kunt instellen voor welke locatie je op de hoogte gehouden wilt worden, zoals Amsterdam of Utrecht. De Nationale Politie Android-app kan ook de gps-locatie opvragen om op basis van de locatiegegevens een persoonlijk nieuws- en berichtenaanbod te presenteren.

 

Download: Nationale Politie (gratis)

 

NOS

 

nosDe Nederlandse Omroep Stichting (NOS) heeft officiële Android-app in de Google Play Store. De nieuwe versie werkt echter wel een stuk sneller en stabieler en is een welkome aanvulling voor het huidige aanbod van nieuws-apps voor Android. Streams starten sneller op en de weerpagina bevat het video-weerbericht. De NOS-app biedt daarnaast een overzicht van video’s, waaronder het Journaal, Jeugdjournaal, NOS op 3 en een tweetal livestreams.

 

Download: NOS (gratis)

 

NOS Teletekst

 

teletekst.jpgDe officiële NOS Teletekst-app in Google Play heeft een nieuw design gekregen waarmee je snel het laatste nieuws kunt bekijken. NOS Teletekst blijft een populaire app, ondanks de populariteit van andere nieuws-apps van NOS.

 

Download: NOS Teletekst (gratis)

 

NPO

 

npo.jpgDe officiële app van NPO, vroeger Uitzending Gemist. Met NPO kun je tv-programma’s van de publieke omroep op je Android toestel terugkijken. De programma’s verschijnen kort na afloop van de uitzending op Nederland 1, 2 en 3 en blijven tien dagen beschikbaar. Je hebt verschillende tabs als uitgelichte, nieuwe en populaire programma’s en kunt op zender, omroep en trefwoord zoeken. In de app stel je zelf de kwaliteit van de streams in.

 

Download: NPO (gratis)

 

NS Reisplanner Xtra

 

Screenshot_2014-01-16-08-14-48De NS Reisplanner Xtra is het beste wat de NS de afgelopen jaren is overkomen. De treinen mogen dan vaak problemen hebben, de app werkt altijd als een zonnetje. Je kunt je reis plannen, vertrektijden op de stations zien, actuele storingen bekijken, reizen opslaan voor hergebruik en de app heeft zelfs spraakbesturing. Als je tegen de app zegt dat je morgen om half acht van Amsterdam naar Utrecht wilt reizen, kiest de NS Reisplanner Xtra automatisch de beste treinreis. Een andere handige functie is het notificatiesysteem: je wordt op de hoogte gehouden wanneer je trein vertrekt, aankomt en dat je vooral niet moet vergeten uit te checken. In 2014 is de app voorzien van een geheel nieuw design. Lees meer over de nieuwe NS Reisplanner Xtra.

 

Download: NS Reisplanner Xtra (gratis)

 

NU.nl

 

nunl.jpgDe NU.nl-app, die de oude app vervangt, is geschikt voor smartphones en tablets en bevat functies als berichtenfilters, nieuws- en sportnotificaties en integratie met NUjij.nl. Bij belangrijk nieuws krijg je een pushbericht van de app, maar je kunt er ook voor kiezen om over andere onderwerpen te worden geïnformeerd. Zo kun je bijvoorbeeld informatie over voetbalstanden toegestuurd krijgen. Nieuw in de app is de ‘Dag van NU’, een dagelijks overzicht met het belangrijkste nieuws van de dag. Deze is alleen te zien op tablets en is ontstaan omdat de makers van de app erachter kwamen dat de tablet vooral ‘s avonds van de app wordt gebruik om nog even te kijken wat er is gebeurd.

 

Download: NU.nl (gratis)

 

Onze Taal

 

onzetaalDe app van Onze Taal: bijna 2000 adviezen over goed Nederlands. De experts van het Genootschap Onze Taal adviseren elke dag over correct taalgebruik en weten alles van spelling, grammatica, leestekens en goed formuleren. De app van Onze Taal biedt bovendien dagelijks vers taalnieuws, en natuurlijk meer informatie over de diensten van Onze Taal.

 

Download: Onze Taal (gratis)

 

OV-chipkaart

 

Screenshot_2014-01-28-15-50-15Met de OV Chipkaart Android-app kun je overal je online transactieoverzicht bekijken, servicepunten voor de OV-chipkaart in de buurt vinden en snel je kaartgegevens in te zien. Bij de Android-app log je in met je Mijn OV-chipkaartaccount. De app biedt daarmee dezelfde functies als de website, die het ook mogelijk maakt om je transactieoverzicht en daarmee je reisoverzicht te bekijken. Zo laat de website bijvoorbeeld zien wanneer je ergens in- of uitcheckte en hoeveel de reis heeft gekost.

 

Download: OV-chipkaart (gratis)

 

PostNL

 

postnlDe meest gebruikte diensten van PostNL op je Android-toestel. De status van de verzending van een pakketje opvragen? Weten hoeveel porto er op uw brief moet? Een postcode opzoeken? Het is zelfs mogelijk om brieven te frankeren met een digitaal aan te schaffen code.

 

Download: PostNL (gratis)

 

Rabo Bankieren

 

raboDe Rabobank heeft een applicatie gemaakt waarmee je saldo kunt checken, transacties kunt zien en geld kunt overmaken naar andere rekeningen. Overmaken naar bekenden en naar eigen rekeningen gaat zonder moeite, maar om geld over te maken naar onbekende rekeningen en bij het overmaken van bedragen groter dan 300 euro zul je een random reader met je bankpas moeten hebben. Daardoor is een dubbele beveiliging aangebracht om misbruik van je rekening te voorkomen. Om de app te kunnen gebruiken moet je natuurlijk ook eerst inloggen. Daarna zie je de rekeningen die je via Rabo Mobielbankieren kunt beheren. De app bevat ook een nieuwsfeed over de Rabobank en een lijstje met contactinformatie voor als je toch nog gewoon wilt bellen.

 

Download: Rabo Bankieren (gratis)

 

RTL XL

 

rtlxl.jpgAlle programma’s van RTL zijn terug te kijken met RTL XL. Mis nooit meer een aflevering van Goede Tijden, Slechte Tijden, RTL Boulevard, EditieNL, Voetbal International of zelfs Echte Meisjes Op Zoek Naar Zichzelf. Je kunt kiezen tussen fragmenten en gehele afleveringen en de beelden worden via de internetverbinding naar je toestel gestreamed. Een Wi-Fi-verbinding wordt aangeraden.

 

Download: RTL XL (gratis)

 

Scoupy

 

scoupyScoupy is een app die voor allerlei bedrijven, zoals restaurants en winkels, talloze coupons heeft. Die kun je bij het afrekenen van je aankoop of bestellingen ‘sliden’, waarna een winkelier jouw unieke kortingscode te zien krijgt. De aanbiedingen die je ziet, worden bepaald aan de hand van je huidige locatie. De app heeft volgens de makers inmiddels 500.000 gebruikers en noemt zich daarmee de Nederlandse marktleider in ‘mobile couponing’. Lees meer over Scoupy.

 

Download: Scoupy (gratis)

 

Smulweb

 

smulwebIn de Smulweb-app zoek je gratis in een database van +350.000 recepten en meer dan 15.000 restaurants. Met de app zet je door alle beschikbare recepten altijd iets lekkers op tafel. In Smulweb kun je automatisch boodschappenlijstjes maken, foto’s van recepten toevoegen, receptenvideo’s bekijken en zoeken op gerecht, keuken of thema. Het is ook mogelijk om naar restaurants bij jou in de buurt te zoeken en online te reserveren.

 

Download: Smulweb (gratis)

 

 

SNS Mobiel Bankieren

 

SNS Mobiel Bankieren is bedoeld om onderweg je bankzaken te regelen. Je kunt inloggen met de digicode, die je zelf aanmaakt in Mijn SNS. Vervolgens check je het saldo van je betaal-, spaar- en beleggingsrekeningen. De bij- en afschrijvingen zijn meteen te raadplegen. Tot zover is er niet zoveel nieuws ten opzichte van de oude SNS Saldo-app, die vanaf nu wordt uitgefaseerd. Maar met SNS Mobiel Bankieren kun je meer: je kunt overboeken tussen je rekeningen als je een digicode hebt (een combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord). En als je ook nog een SNS Digipas hebt, kun je overboeken naar rekeningnummers van anderen.

 

Download: SNS Mobiel Bankieren (gratis)

 

Taalvoutjes

 

taalvoutjesEen van Nederlands grappigste Facebook-pagina’s heeft inmiddels een eigen Android-app, zodat je jezelf altijd en overal kunt vermaken met de domste en grappigste taalfouten. Taalvoutjes heeft inmiddels ook al een uitgebreide website, en alle domme taalmissers zijn via een browser allang via Taalvoutjes’ eigen Facebook-pagina te volgen. Sinds kort kun je al die zogeheten voutjes ook vanuit een overzichtelijke Android-app bekijken gelukkig, zodat je nooit zonder grappige taalmissers hoef te zitten. Lees meer over Taalvoutjes.

 

Download: Taalvoutjes (gratis)

 

De Telegraaf

 

De TelegraafDe grootste krant van Nederland heeft ook een eigen app. Je krijgt toegangt de het laatste nieuws van Telegraaf.nl, waaronder binnen- en buitenland, sport, Privé, Vrouw, DigiTaal of de autowereld. De app is gemakkelijk in gebruik, heeft een optie om de meest populaire artikelen te bekijken en je kunt ook je eigen nieuwsportal samenstellen.

 

Download: De Telegraaf (gratis)

 

Thuisbezorgd.nl

 

Thuisbezorgd.nlNet als de website van Thuisbezorgd werkt de app ook snel en gemakkelijk. Je kunt zoeken op alle bezorgende restaurants bij jou in de buurt, via de app je bestelling plaatsen en met verschillende diensten (iDeal, contant, PayPal en Rabo SMS) betalen.

 

Download: Thuisbezorgd.nl (gratis)

 

TVGiDS.tv 2.0

 

TVGids.TVZeer uitgebreide Nederlandse tv-gids, met onder andere herinneringen wanneer een programma begint, toplijstje van best bekeken programma’s, automatische synchronisatie, offline raadplegen en bladeren door zenders. Een tijdbalk bij elk programma geeft aan hoe lang het programma al bezig is, zodat je weet of het nog zin heeft om te gaan kijken. De app heeft een vernieuwd uiterlijk, ondersteunt nu automatische herinneringen en laat films twee weken vooruit al zien.

 

Download: TVGiDS.tv 2.0 (gratis)

 

Upcoming

 

upcomingDe naam Upcoming zegt al iets over wat deze app anders maakt dan de rest: snelheid. Upcoming is een mooie app met verschillende feeds van allerlei categorieën nieuws. De inhoud van de app wordt vliegensvlug verzameld door de zogenaamde ‘Content Kings & Queens’, die op een verschrikkelijk snel tempo het complete internet uitkammen voor de laatste trends.

 

Download: Upcoming (gratis)

 

Van Dale Nederlands

 

vandaleJe hoeft geen woordenboek meer mee te slepen, want met Van Dale heb je alles offline beschikbaar op je Android-toestel. Er zijn meerdere varianten, waaronder Nederlands naar: Frans, Engels, Duits en Spaans. Ook is er een Nederlands woordenboek. Het zijn prijzige boeken . Bij de vreemde talen (zoals Spaans) krijg je bij diverse woorden de hoorbare Spaanse uitspraak te horen. Ook zijn er vervoegingen van Spaanse woorden voorhanden en kun je je talenkennis testen met ‘Woord van de dag’. Heb je een verkeerde spelling ingevoerd, dan geeft Van Dale een betere suggestie.

 

Download: Van Dale Pocket Nederlands (€6,99)

 

VI

 

viMet de VI-app volg je het voetbal in de vorm van nieuws, radio, video, statistieken, standen, live scores, transfers en nog veel meer. Via een in-app aankoop kun je ook de actuele wedstrijdstatistieken zoals goals en kaarten zien en krijg je notificaties over al het nieuws van je favoriete team of als er een doelpunt is gescoord. Ook bevat de VI-app een transferoverzicht. Hiermee blijf je altijd op de hoogte van de huidige selectie-ontwikkelingen.

 

Download: VI (gratis)

 

VKMAG

 

vkmag“Je kunt VK vergelijken met het stoutste jongetje uit de klas, het jongetje dat altijd strafregels moet schrijven en het jongetje wat altijd in het fietsenhok te vinden is. Maar bij VKmag staat de lach voorop.” Inderdaad, het shockblog VKMAG is niet voor iedereen, maar wel voor degenen met ietwat grove humor. En die heb je genoeg. Eindelijk is daar dan de officiële Android-app, boordevol links, afbeeldingen en video’s. Let wel: het is je eigen verantwoordelijkheid als je op een artikel drukt.

 

Download: VKMAG (gratis)

 

Ziggo TV

 

ziggotvZiggo TV bevat een reeks aan handige functies, waaronder een programmagids met meer dan 160 zenders die je naar eigen wens in volgorde aan kunt passen. Het is ook mogelijk om te zoeken op genre of trefwoord en mocht je een programma via social media willen delen, heeft de app hier ook een aparte optie voor. De tablet-versie van Ziggo TV biedt ook nieuws aan over de huidige programma’s en geeft je tv-tips. Een laatste handige functie is de samenwerking met Ziggo On Demand-titels. Met deze catalogus kun je films, series en muziekfilms aanschaffen en via de ontvanger van Ziggo op je televisie bekijken.

 

Download: Ziggo TV (gratis)

 

Tip ons!

Ook een handige Nederlandse app gezien die nog niet in dit lijstje staat? Tip ons!

Leave your comments

0
terms and condition.
  • No comments found

Subscribe to our full RSS feeds

Network with us on LinkedIn

Visit with us on Facebook

Keep up to date on Twitter

Share our site on StumbleUpon

Contact ons

Wij hopen snel van u te horen!

U kunt ons contacten via de Contact Pagina. Als u dat liever heeft kunt u ons altijd een belletje geven op nummer: 06 111 666 51

Ons Adres

Weegbree 18 Nederland Deventer, Overijsel, Nederland 7422SN