Beste Games voor de Android

Hieronder vind je een overzicht van de beste gratis en betaalde android games. Het is natuurlijk een kwestie van smaak wat de beste Android spelletjes zijn: wie niet van retrogames houdt zal bijvoorbeeld nooit John NES installeren. Vandaar dat we een zo gevarieerd mogelijke keuze hebben gemaakt, die goed laat zien hoe breed het aanbod van games in de Google Play Store is.

Air Control

aircontrol

Air Control is een Android game waarbij je de rol van luchtverkeersleider hebt. Het doel is om alle vliegtuigen en helicopters veilig aan de grond te zetten. Op een kaart zijn twee landingsbanen voor de vliegtuigen en een helikopterplatform weergegeven. Door met je vinger lijnen op het scherm te tekenen geef je aan welke koers een vliegtuig of helikopter moet volgen naar de juiste landingsplek, zonder dat ze botsen. Het idee is afgekeken van

Flight Control, een populaire iPhone-game.

Download: Air Control (betaald)

Amazing Alex

Rovio brengt na Angry Birds zijn tweede grote mobiele Androidgame uit: Amazing Alex. De puzzelgame bevat 100 levels en 35 interactieve objecten en baseert de gameplay op ‘puzzelfysica’: het ontketenen van kettingreacties tussen objecten. Deze kettingreacties moeten uiteindelijk de puzzels oplossen. Daarnaast biedt Rovio aan gamers de mogelijkheid om eigen levels te ontwerpen, waardoor de impact van de game en de uiteindelijke mogelijkheden veel groter kunnen zijn. Rovio hoopt het record van Angry Birds, dat in 76 dagen meer dan 100 miljoen keer werd gedownload, te overtreffen.

Download: Amazing Alex (betaald)

Angry Birds

angry birdsIn Angry Birds draait het erom dat je groene varkens vermorzelt door gekleurde vogels te schieten met een katapult. Er zijn normale vogels, vogels die in de lucht in drieën splitsen, vogels die kunnen versnellen en vogels die ontploffen als bommen. Maak gebruik van de mogelijkheden van iedere soort en zorg dat je de varkens vernietigt. Angry Birds komt ook in de versies Seasons, Space, Rio en Star Wars, die ook allemaal gratis te downloaden zijn.

Download: Angry Birds (gratis)

Angry Birds Go!

Angry Birds GoDe racegame binnen het Angry Birds-universum vormt zich rondom een zeepkistenrace met de bekende personages van Angry Birds door de jaren heen. Een soort kartgame, alleen dan met enkel sturen en zonder gas te geven. Door de mogelijkheden die de Angry Birds Go Android-versie biedt, lijkt de game een beetje op Mario Kart. Zo kent deze zeepkistenracegame ook power-ups, zoals een grote bal die over anderen rolt tot een grote ontploffing die andere zeepkisten vertraagt. Of denk aan een luchtbel waarin je over anderen zweeft, of tientallen ballonnen die je helpen om over anderen heen te zweven en sneller de finish te behalen. Lees meer over Angry Birds Go voor Android.

Download: Angry Birds Go! (gratis)

Asphalt 8

asphalt8Als je van racen op je Android-smartphone of -tablet houdt, zit je al 7 delen erg goed met de populaire Asphalt-games van Gameloft. Nu kun je echter weer wat nieuws naar je Android halen, want Asphalt 8: Airborne is afgelopen week verschenen in Google Play. In Asphalt 8 zitten maar liefst 47 auto’s, waarvan een groot deel nieuw is. De naam Airborne slaat op het feit dat je dit keer tijdelijk in de lucht kunt springen met je auto, om zo kortstondig te zweven. Mooie sprongen leveren je uiteraard meer punten op. Asphalt is sowieso geen realistische racetitel te noemen: beuken en boosten horen er allebei bij. Lees meer over Asphalt 8.

Download: Asphalt 8: Airborne (betaald)

Bad Hotel

bad-hotel-1382354563-5Bad Hotel is een beetje een vreemde eend in de bijt. Een gekke combinatie van een tower defense-game en hypnotiserende muziek die bepaalt hoe je het spel speelt. In Bad Hotel speel je een entrepreneur in een futuristische en gekke wereld waar je een hotel wilt gaan bouwen. Om je te beschermen van de wezens binnen de wereld van Tarnation Tadstock, zoals meeuwen, ratten, yeti’s, moet je het hotel zo snel en slim mogelijk bouwen. Als futuristische hotelentrepreneur heb je een arsenaal aan wapens tot je beschikking die alle beesten van jouw hotel proberen weg te houden. Het muzieksysteem, dat op basis van jouw acties en keuzes muziek maakt en de game vorm geeft, biedt een extra dimensie aan een zeer ingenieuze en speciale Android-game.

Download: Bad Hotel (betaald)

Bad Piggies

20121004184203Bad Piggies, van de makers van Angry Birds, draait om het bouwen van een constructie waarmee je het einde van het level kunt behalen. Hierdoor moet je van kleine wieltjes, motors, flessen, hout en andere objecten een eigen constructie maken. Het is belangrijk dat je constructie niet uit elkaar valt of tijdens de rit kapot gaat.

Download: Bad Piggies (gratis)

Badland

badland.jpgBadland is een uniek spel dat je bestuurt door lang of kort op het scherm te tikken. Daarmee laat je kleine zwarte figuurtjes met afrohaar vliegen om zo boobytraps, cirkelzagen en andere dodelijke obstakels te ontwijken. Met powerups kun je de figuurtjes vermenigvuldigen of verkleinen om je zo een weg langs alle puzzels te banen. In totaal zijn er 60 levels te ontdekken, die naast verslavend ook erg pittig zijn.

Download: Badland (gratis)

Bit Dungeon

bitdungeonBit Dungeon is mogelijk de meest interessante game uit de lijst. De action roleplayinggame is geweldig uitgewerkt en combineert het beste van The Legend of Zelda met Diablo, en dat allemaal met gave retro 16 bit-graphics. Het verhaal is simpel: jij en je vrouw zijn ontvoerd door demonen en je wordt wakker in een cel, grijpt je zwaard en start de zoektocht naar je vrouw. Als je dood gaat, verlies je al je items en moet je opnieuw beginnen. Daarmee is Bit Dungeon niet alleen vrij pittig, maar ook onvergeeflijk. Eén fout en je bent de klos. Durf jij het aan?

Download: Bit Dungeon (betaald)

Candy Crush Saga

candycrushsaga.jpgCandy Crush Saga werkt volgens een simpel principe: verschuif snoepgoed op een raster om het te sorteren. Vervolgens verdwijnt het snoep, en komt er nieuw lekkers voor in de plaats. Er worden je bepaalde doelen gesteld, en door het spel heel veel te spelen kom je sneller bij je doel en krijg je meer mogelijkheden. Candy Crush Saga is daarbij enorm verslavend: bijna net zo verslavend als al het lekkere snoepgoed dat in de game voorbij komt.

Download: Candy Crush Saga (gratis)

Carmageddon

carmageddonNa enkele tonnen aan Kickstarter-geld te hebben opgehaald is ontwikkelaar Stainless Games er eindelijk in geslaagd om Carmageddon voor Android uit te brengen. De bloederige game is vanaf vandaag verkrijgbaar in de Play Store en is geschikt voor smartphones en tablets. In Carmageddon gaat het erom zoveel mogelijk voetgangers omver te rijden. In 1998 werd de game in diverse landen verboden vanwege de gewelddadige insteek.

Download: Carmageddon (betaald)

Clash of Clans

Clash of ClansIn Clash of Clans is het de bedoeling om een stadje op te bouwen en uit te breiden, bondgenootschappen te sluiten met andere spelers en je mannetje te staan op het slagveld. De game vereist geduld, maar biedt voldoende gameplay om je geamuseerd te houden. Clash of Clans draait om het verzamelen van goud en elixer, waarmee je jouw stad opbouwt en beter bestand maakt tegen aanvallen van buitenaf. Daarnaast bouw je een kampement voor het uitbreiden van je leger, waarmee je weer andere steden kunt plunderen voor hun goud en elixer.

Download: Clash of Clans (gratis)

Codebusters

Een vergelijkbare versie van het denkspelletje MasterMind is nu ook online te spelen in de vorm van Codebusters. De Android-game is uitgebracht door een Nederlandse ontwikkelaar en laat MasterMind weer herleven: één van de meest gave en verslavende games ooit. In MasterMind moet je de code van de tegenstander kraken die uit vier gekleurde pinnetjes bestaat. Hoe vaker jouw code niet de juiste is, hoe minder punten je uiteindelijk overhoudt. Degene met de meeste punten heeft gewonnen.

Download: Codebusters (gratis)

Cordy 2

cordy2Het gebeurt niet vaak dat een lief, klein en lachend robotje de wereld voor de tweede keer moet redden, maar in Cordy 2 kun je er echt niet omheen. De platformgame is gratis te downloaden voor Android-toestellen met versie 2.2 Froyo en hoger en Cordy 2 combineert de speelsheid van Mario met de snelheid van Sonic, en stelt daarbij niet teleur. Lekker platform-springen en -rennen, een puzzel oplossen en met robotvriendjes als Magnetbot (met een magneet), Copterbot (met een propellor), Smashbot (met een robotarm) en Volt (met een straalmotor) door levels toeren. Alle robotvriendjes bieden een nieuwe speelstijl aan waardoor Cordy 2 niet snel verveelt. De eerste vier levels zijn gratis, daarna kun je de overige levels via een in-game aankoop voor enkele euro’s aanschaffen.

Download: Cordy 2 (gratis)

Crazy Taxi

crazy taxiSega brengt arcade- en console-klassieker Crazy Taxi eindelijk naar Android. Deze game behoeft eigenlijk weinig uitleg: breng je passagiers via zo bizar en snel mogelijke wegen naar hun bestemming. Raakt je tijd op, dan ben je af. De mobiele versie van de game is sinds eind 2012 beschikbaar voor iPhone en iPad, maar Android-bezitters kunnen nu dus ook aan de slag met de klassieker. Crazy Taxi bestuur je via het touchscreen. Rechts onderin is het gaspedaal en de rem te vinden; links onderin vind je de pijlen waarmee je naar links of rechts stuurt. Sturen via kantelen kan ook, maar beide vormen behoeven wel enige gewenning. Een arcadekast of controller blijft natuurlijk lekkerder spelen. Lees meer over Crazy Taxi en bekijk de trailer.

Download: Crazy Taxi (betaald)

Cut The Rope

Cut The Rope_Android_1In Cut The Rope draait alles om hoofdpersoon Om Nom, een klein monstertje dat dol is op snoepjes. Deze snoepjes hangen aan touwtjes en jij hebt als speler de taak om de touwtjes in de juiste volgorde door te snijden zodat de snoepjes in de mond van Om Nom vallen. In de eerste paar levels is dat nog redelijk eenvoudig, maar al snel wordt het een stuk moeilijker om de snoepjes bij het monstertje te laten belanden. De betaalde versie is eveneens te downloaden. Ook de nieuwe versie Cut the Rope: Time Travel is beschikbaar in Google Play.

Download: Cut The Rope (gratis)

Dead Trigger 2

deadtrigger2De Dead Trigger-reeks staat bekend als één van de betere shooters die voor Android beschikbaar is, en de tweede versie heeft naast veel nieuwe content ook een nieuw verhaal en enkele toffe spelmodi. In Dead Trigger 2 is het de bedoeling om alle zombies te vermoorden met een scala aan verschillende wapens en missies. Hierdoor speelt Dead Trigger 2 dus echt als een game en niet als een hersenloze zombie-knaller. Het is veelal de bedoeling om enkele missies te voltooien en tijdens die missies hordes zombies af te knallen. Daarnaast is er een verhaal aanwezig dat je volgt en kun je online deelnemen aan grotere missies waarbij je de mensheid probeert te helpen door, jawel, heel veel zombies te doden.

Download: Dead Trigger 2 (gratis)

DOOM

doom2In DOOM knal je demonen af. Heel veel demonen. Een wetenschappelijk experiment heeft per ongeluk de poorten naar de hel geopend en aan jou de taak om al die beesten weer terug te sturen naar waar ze vandaan kwamen. Je hebt een arsenaal aan wapens, van een boksbeugel tot een shotgun en zelfs een plasmageweer. De game behoudt de standaard besturing en maakt het mogelijk om sessies op te slaan, en te besturingen middels de on-screen-knoppen. De DOOM Android-versie vergt daarbij weinig van je Android-toestel omdat de graphics vrij low-res zijn. Logisch: de game is twintig jaar oud. DOOM wordt echter wel gezien als één van de belangrijkste first-person shooters in de historie van games.

Download: Original DOOM (gratis)

Draw Something

In Draw Something moet je iets tekenen wat je vrienden gaan proberen te raden. Als je Draw Something hebt gedownload in Google Play wordt eerst gevraagd om je Facebook-gegevens. Zo kan je tegen je bestaande vrienden spelen, maar je kan ook tegen willekeurige personen spelen of zelf een account aanmaken. Daarna kan je gaan spelen waarbij je zelf een woord kunt tekenen of gaat raden wat je vriend heeft gemaakt. Hierbij zie je in een soort van klein filmpje wat de ander probeert te tekenen.

Download: Draw Something (gratis)

EPOCH

epochEPOCH is de eerste game van de beginnende gameontwikkelaar Uppercut Games, maar wordt nu al door de grote gamemedia geprezen. EPOCH draait op de grafisch indrukwekkende Unreal Engine en biedt een mix van cover-based schieten en gesture-based actie. Je bestuurt een robot die altijd dekking neemt, even omhoog gaat om te schieten en weer dekking zoekt wanneer ‘ie moet herladen. Als je andere robots afknalt, kun je de armor en wapens van je eigen robot upgraden.

Download: EPOCH (betaald)

Farming Simulator 2014

farmingsimulator2014.jpgIn deze boerderij-simulator is het de bedoeling dat je als boer akkers onderhoudt en het geld dat je verdient aan verkochte goederen investeert om de boerderij uit te breiden. Door slim je gewassen te verhandelen, verdien je meer geld voor grotere akkers en betere landbouwvoertuigen. Als boer in spe beschik je over diverse trekkers om bijvoorbeeld tarwevelden te oogsten. Via bluetooth en wifi is het daarnaast mogelijk om dit epische nieuwe deel in de Farming Simulator-reeks met vrienden te spelen. Geen vrienden? Geen nood, want je kunt ook computergestuurde assistenten inschakelen om het vuile werk op te knappen.

Download: Farming Simulator 14 (betaald)

Farm Heroes Saga

FarmHeroesSagaAndroid2De Farm Heroes Saga Android-versie lijkt grotendeels op Candy Crush Saga, waarbij spelers drie van dezelfde objecten op één rij moeten krijgen. De drie items verdwijnen dan, waarna de gebruiker verder kan spelen. In tegenstelling tot snoepjes bij Candy Crush Saga vormt Farm Heroes Saga zich rondom gewassen, zoals aardbeien, uien en appels. De Android-game biedt honderden levels en je speelt tegen de ‘Evil Rancid the Raccoon’, een wasbeer die al je gewassen het liefst opeet.

Download: Farm Heroes Saga (gratis)

Fruit Ninja

Fruit Ninja is een game waarbij je zoveel mogelijk stukken fruit met je vinger doormidden moet hakken. De sinaasappels, meloenen en aardbeien worden vanaf de onderkant van het scherm omhoog gegooid en je moet als speler daarbij snel reageren door een veegbeweging over het stuk fruit te maken. Mis je een vrucht of raak je één van de bommen, dan is het spel afgelopen.

Download: Fruit Ninja (gratis)

Ganja Farmer

Ganja FarmerIn Ganja Farmer kruip je in de huid van een relaxte wietteler die diverse geestverruimende gewassen teelt, om zo aan zijn inkomen te komen. Je hebt drie akkers tot je beschikking om een gewas naar keuze te planten. Daarna begint het grote wachten, aangezien het minstens een minuut duurt voordat de plantjes klaar zijn om geoogst te worden. Eens in de zoveel tijd komen klanten langs om je producten te kopen. Voor elke verkoop ontvang je vervolgens geld en ervaringspunten. Daarmee speel je nieuwe soorten wiet vrij, alsmede een oven voor het maken van spacecakes.

Download: Ganja Farmer (gratis)

Grand Theft Auto: San Andreas

gtasanandreas2In GTA San Andreas speel je Carl Johnson (CJ), die na vijf jaar afwezigheid weer aankomt in zijn geboortestad als hij hoort dat zijn moeder door een rivaliserende gangs is vermoord. CJ moet zich weer bewijzen tegenover zijn gang, en wil langzaam meet hen weer de straten van San Andreas bezitten. De smartphone- en tabletversie van de GTA San Andreas Android-versie biedt verbeterde graphics en een hogere draw distance waardoor beelden sneller worden ingeladen en je als het ware ‘verder kunt kijken’. Het spel ondersteunt daarnaast zowel touchbesturing als fysieke controllers. Rockstar heeft nog niet bekendgemaakt op elke Android-versies de game kan draaien, en of er specifieke hardware-eisen aan het spelen verbonden zijn.

Download: GTA San Andreas (betaald)

Grand Theft Auto: Vice City

Vice CityGrand Theft Auto: Vice City is nu ook voor Android beschikbaar. Het spel stond origineel voor 6 december gepland, maar toen verscheen enkel de iOS-versie. In Vice City kun je een grote stad verkennen in de jaren ’80. Compleet met foute muziek, pakken in pastelkleur en meer typische tijdsbeelden.

Download: Grand Theft Auto: Vice City (betaald)

GYRO

De minimalistische benadering van GYRO op oude arcade-games is om verliefd op te worden. In GYRO bestuur je een circel die bestaat uit drie kleuren: geel, blauw en paars. Van alle kanten worden bolletjes geschoten die je in de juiste kleurvakken moet opvangen. En dat is veel moeilijker dan het lijkt.

Download: GYRO (gratis)

Hay Day

hay-day-review2In Hay Day is het de bedoeling om een boerderij op en uit te bouwen door het land te bewerken en te zorgen voor je kippen, varkens, koeien en schapen. Je kunt gewassen verbouwen en bakkerijen, suikerfabrieken en zuivelfabrieken opzetten. Vervolgens handel je met vrienden om zo je reputatie als boer te vestigen.

Download: Hay Day (gratis)

Ingress

ingress portal keyIngress wil mensen weghalen uit de fysieke wereld, zodat je anders naar je omgeving gaat kijken. Je kunt virtuele energie genereren om de game te kunnen spelen. Dit doe je door XM-items op te pakken. Je loopt rond in de echte wereld, waar je virtuele voorwerpen oppakt door er overheen te lopen. Deze energie spendeer je bij bepaalde portalen, die te vinden zijn in openbare locaties zoals bibliotheken. Je kunt als speler kiezen voor één van de twee facties: The Enlightened en The Resistance.

Download: Ingress (gratis)

Ironfell

ironfellIronfell lijkt op het eerste gezicht een kloon van Kolonisten van Catan. En hoewel het zeker geïnspireerd is op de uitstekende bordgame, is Ironfell is massive multiplayer online real time strategy (MMORTS) game waarin je grondstoffen verzamelt, een leger bouwt en iedereen aanvalt die je in de weg zit. Ironfell beschikt over meer dan 64 verschillende typen units, waaronder dinosauriërs, soldaten en hele grote schepen. De game, die helemaal door de ontwikkelaar is gefinancierd, is geheel gratis online te spelen.

Download: Ironfell (gratis)

John NES (NES Emulator)

nesoidWil je retrogames op je Android-toestel spelen, dan is John NES Lite de oplossing. Dit is een emulator voor Nintendo-games, geschikt voor vrijwel alle populaire games: Donkey Kong, Zelda, Double Dragon en Final Fantasy. In de gratis Lite-versie zie je reclame, in de betaalde versie niet. Om te kunnen gebruiken moet je de originele NES ROMs in bezit hebben. Je kunt de games opslaan op je (microSD-) geheugenkaartje.

Download: John NES Lite (gratis)

Kings Can Fly

kingscanflyDe puzzelgame Kings Can Fly is ontwikkeld door Firedroid en was één van de tofste games van Indigo 2012, een grote showcase voor Nederlandse games. In Kings Can Fly moet je de luchtschepen van de koning in goede banen leiden, van het kasteel naar het eindpunt. Dit doe je door grote windmolens en sterke ventilators op de juiste plekken te plaatsen, waardoor de schepen de goede kant op worden gestuurd. Kijk wel uit voor de bergen, scherpe hekken en wervelwinden: die kunnen de tocht door de lucht plotseling onderbreken. De betaalde versie is eveneens in Google Play te downloaden.

Download:= Kings Can Fly Lite (gratis)

Max Payne Mobile

In Max Payne speel je de gelijknamige hoofdpersoon: een afvallige Drug Enforcement Administration (DEA) agent waarvan zijn vrouw en pasgeboren dochter tijdens een overval door drie junkies zijn vermoord. In deze donkere dagen begin Payne met drinken, maar blijft werken bij de DEA. Zijn ‘het leven boeit niet meer’-instelling is juist hetgeen dat erg belangrijk is voor het volledige verhaal van Max Payne. De game staat vooral bekend om zijn cinematografische verhaalvertelling, die veel weg heeft van een grauwe actiefilm.

Download: Max Payne Mobile (betaald)

Mega Run – Redford’s Adventure

megarunMega Run – Redford’s Adventure is een vermakelijke side scrolling-game van Get Set Games Inc die de opvolger van het redelijk populaire Mega Jump is. De protagonist Redford is in de game op zoek naar zijn gekidnapte broertjes en zusjes en rent en springt door verschillende fantasyomgevingen om ze te redden. Het gebruik van kleur is enorm belangrijk voor de game en de controls zijn even simpel als fijn. Het belangrijkste is springen, en dat kan op twee manieren: hoog of nóg hoger. Je moet sprongen goed timen om de levels te behalen en tegelijkertijd heb je de mogelijkheid om gems, munten, sterren en power-ups te verzamelen. Genoeg te doen, en dat helemaal gratis.

Download: Mega Run – Redford’s Adventure (gratis)

Minecraft

Minecraft is een zogenaamd sandboxspel waarbij het de bedoeling is om objecten te bouwen met grote pixelblokken. Je kunt zelf kiezen wat je wilt bouwen in Minecraft. Zo kun je gebouwen, computers of andere constructies gaan maken. Ook kun je, zoals de naam van het spel al zegt, de mijnen ingaan om zo waardevolle mineralen op te delven. Er zijn 36 verschillende soorten blokken waarmee je kan bouwen. Het is ook mogelijk om te spelen tegen je vrienden over Wi-Fi.

Download: Minecraft (betaald)

Minesweeper

Minesweeper2Minesweeper is een uitstekende kopie van de bekende Windows-klassieker. Zo biedt het naast eenzelfde design dezelfde gameplay, met de gekleurde nummertjes, verschillende levels – noob, beginner, intermediate, expert en custom -, en de mogelijkheid om je eigen level in te stellen. Ook zie je de beste tijden die lokaal zijn gescoord en is er een algemeen scorebord waar alle scores van over de hele wereld worden bijgehouden. Hierdoor heb je een internationale ‘leaderboard’ die aangeeft wie het beste is in Minesweeper, een titel die je natuurlijk wilt verdienen. Verder is er een handige how-to aanwezig die beginnende gebruikers helpt om de regels van Minesweeper onder de knie te krijgen. Ook biedt de game kekke sound-effects en Google Play Games-integratie, die beide fijne eigenschappen zijn.

Download: Minesweeper (gratis)

My Xbox Live

My Xbox LIVE bevat je Xbox-avatar, archievements, Xbox LIVE-vrienden en het nieuws van Xbox Spotlight. Daarnaast is de app duidelijk geïnspireerd op het Metro-design van Windows 8, en dat siert My Xbox LIVE wel. Anders gezegd: de app ziet er gewoon erg goed uit. My Xbox LIVE is vooral bedoeld voor fanatieke Xbox-gamers die graag op de hoogte gehouden willen worden van al het nieuws omtrent Xbox LIVE en hun eigen game-netwerk. De fanatieke Xbox-gamers zullen waarschijnlijk ook vaak van de ingebouwde chatfunctie gebruik maken, waarmee je met Xbox LIVE-vrienden kunt communiceren.

Download: My Xbox Live (gratis)

No Brakes Valet

NoBrakesValet2In No Brakes Valet is het de bedoeling dat je auto’s inparkeert zonder de rem gebruiken. De auto’s schieten plotseling uit de zijkant van het scherm en jij moet ze op de goede plek proberen te krijgen. Hoe meer auto’s je in de vakken parkeert, hoe meer geld je ophaalt. Hier en daar worden obstakels toegevoegd, zoals een parkeerplek voor invaliden, enkele vreemd geplaatste borden, gebouwen en een eland. Dit verhoogt de moeilijkheidsgraad van No Brakes Valet aanzienlijk. Het touchscreen wordt gebruikt om de auto’s te besturen.

Download: No Brakes Valet (betaald)

Nimble Quest

nimblequestDe makers van Tiny Tower, Sky Burger en Pocket Planes hebben een nieuwe game in de Google Play Store uitgebracht: Nimble Quest, een online roleplayinggame die je in je ééntje of met meerderen kunt spelen. Het idee achter Nimble Quest lijkt veel op de oude game Snake: je begint met een fantasypersonage – ridder, magiër of boogschutter – en je beweegt je door levels, valt vijanden automatisch aan wanneer ze dichterbij komen en komt andere fantasyhelden tegen. Die kunnen bij jouw groep aansluiten waarna de moeilijkheidsgraad van de game toeneemt en de uitdaging in Nimble Quest verhoogt. Hoe verder je komt, hoe beter je groep is. Daarnaast kun je power-ups en verschillende helden verzamelen en aan een groep – ook wel een guild genoemd – deelnemen om je overlevingskansen te verhogen.

Download: Nimble Quest (gratis)

N.O.V.A. 3

N.O.V.A. 3 is ongeveer 2GB (!) en bevat tien levels waar je moet rennen, schieten, in voertuigen moet rijden en gevechtsvliegtuigen moet besturen. Voorganger N.O.V.A. 2 werd vooral bejubeld vanwege het epische verhaal. De game beschikt tevens over zes verschillende online maps voor twaalf spelers met zes multiplayer-modi, waaronder Capture the Point, Free-for-All en Capture the Flag.

Download: N.O.V.A. 3 – Near Orbit… (betaald)

Pix’n Love Rush

Pix’n Love Rush is snel een groot succes in de Google Play Store geworden. De game wordt geprezen om zijn verslavende speelstijl en het retro-uiterlijk doet denken aan de hoogtijdagen van de Game Boy. Het doel is simpel: verzamel zo snel mogelijk alle plusjes, vermijd vijanden en minnetjes en haal een zo hoog mogelijke score.

Download: Pix’n Love Rush (betaald)

Prince of Persia: Shadow and Flame

princeofpersiaDe nieuwe titel Prince of Persia: The Shadow and the Flame biedt spelers 15 levels die zich afspelen in vijf verschillende gebieden. Bij het verkennen van die 2d-platformlevels met enkele 3d-elementen moet er natuurlijk ook gevochten worden. In de nieuwe Prince of Persia gaat dit met een fijn werkend gevechtssysteem, waarbij het zaak is om je met verschillende vijanden tegelijk bezig te houden. Als beloning voor succesvol vechtwerk, krijg je allerlei nieuwe combo’s en wapens die je kunt gebruiken. Zo wordt de prins steeds behendiger in het verslaan van de vijanden en het doorlopen van de levels.

Download: Prince of Persia: Shadow and Flame (betaald)

PUK

pukPUK is een vliegensvlugge puzzelgame die actie met kleine of grote hersenkrakers combineert. Het is de bedoeling om de doorzichtige bolletjes in de witte bollen te schieten. De doorzichtige bolletjes kunnen via muren kaatsen om zo toch nog het eindpunt te bereiken, maar de witte bollen worden alsmaar kleiner als je ze eenmaal hebt geraakt. Een enorm verslavende en simpele game.

Download: PUK (betaald)

Rayman Jungle Run

raymanjunglerun.jpgIn de platformgame Rayman Jungle Run moet je obstakels mijden door op het juiste moment op het scherm te tikken waardoor je Rayman laat springen. Tijdens deze rit moet je zoveel mogelijk ‘lums’ in het level verzamelen. Als je een belangrijke lum mist en deze per se wilt hebben, moet je helemaal opnieuw beginnen. Rayman Jungle Run behoudt de basis van Rayman-games: een kleurrijke wereld, mooie graphics, leuke gameplay en het is weer uitermate verslavend.

Download: Rayman Jungle Run (betaald)

Ridiculous Fishing

ridiculousfishing.jpgIn Ridiculous Fishing bestuur je een oude visser die zijn hengel in het water werpt. De lijn en het haakje moet je zo ver mogelijk naar beneden proberen te halen, door alle vissen, kwallen en andere zeedieren te ontwijken. Als je op een gegeven moment toch iets raakt, gaan het lijntje en haakje weer omhoog en moet je zo veel mogelijk vissen proberen mee te nemen. Eenmaal boven het water worden deze vissen de lucht in gegooid en kun je ze via verschillende wapens afknallen. Ja, echt. Verder zijn er een reeks aan handige upgrades voor je hengel te koop, kun je de oude visser van een nieuw outfitje voorzien en heb je de mogelijkheid om nieuwe wapens te kopen.

Download: Ridiculous Fishing (betaald)

RRBBYY

rrbbyyRRBBYY is een nieuwe Android-game van de Poolse Nederlander Pawel Pachniewski. Pawel groeide op in Nederland, studeerde aan de Universiteit van Amsterdam en vertrok een paar maanden geleden naar Silicon Valley om daar aan de slag te gaan. Zijn eerste game RRBBYY is nu beschikbaar in de Google Play Store en iTunes App Store en draait om gekleurde blokjes. Beginnende spelers denken: “Verdorie, dat moet me toch lukken?” en pakken de game steeds weer op om een hogere score neer te zetten. Ben je al wat verder gevorderd in het spel, dan krijg je verrassingen, zoals warp-blokken, blokken die vreemd bewegen of in blokken aan elkaar klitten.

Downloaden: RRBBYY (betaald)

Ruzzle

Ruzzle is simpel gezegd een woordzoeker. Je speelt tegen anderen en moet binnen twee minuten zo veel mogelijk Nederlandse woorden in een letter-overzicht swipen. In totaal speel je drie rondes en het totaal van die drie rondes telt als je uiteindelijke score. Je mag zelf bepalen tegen wie je speelt, maar je kunt Ruzzle ook automatisch een tegenstander laten selecteren. De drie rondes hoeven niet per se achter elkaar gespeeld te worden, waardoor je tegen verschillende tegenstandsters bezig kunt zijn.

Lees ook onze review van Ruzzle voor Android.

Download: Ruzzle (betaald)

Rummified

rummified1Het Nederlandse Rummified wordt door sommigen al de nieuwe Wordfeud-killer genoemd. De game is ontwikkeld door Appnormal en laat je online tegen maximaal drie andere spelers Rummikubben. Het gezinsspel bestaat uit Rummikub-steentjes met cijfers – een soort van tegeltjes – die je op basis van kleur of cijferreeks aan elkaar moet leggen. Wie de meeste punten heeft aan het einde van het spel, wint. Lees ook ons artikel over Rummified.

Download: Rummified (gratis)

SMTH

Screenshot_2013-08-05-20-56-00De game Send Me To Heaven is de meest gevaarlijke game die ooit in de Play Store is verschenen. Zo gevaarlijk dat Apple de app uit de App Store heeft verwijderd omdat het ‘gedrag dat mogelijk schadelijk voor het toestel van de gebruiker is aanmoedigt’. Reden genoeg om nóg geïnteresseerder in SMTH te zijn. De regels van de game zijn simpel: gooi je smartphone zo hoog mogelijk, vang ‘m weer op en kijk hoe hoog je hebt gegooid. Hoe hoger, hoe beter. De scores worden via een sociaal scorebord gedeeld waarna je jouw score met vrienden of mensen van over de hele wereld kan vergelijken. Oh ja: en laat je smartphone vooral niet vallen.

Download: SMTH (gratis)

Song Pop

Bij de muziekquiz-app Song Pop zullen velen denken: waarom heb ík dat niet bedacht? Song Pop is een sociale muziekquiz die je tegen vrienden of onbekenden kunt spelen, waarbij je nummers uit een speciale playlist raadt. Deze playlists bevatten onder andere de genres Today’s Hits, Classic Rock, Love Songs en Golden Oldies. Het unlockmodel van Song Pop lijkt veel op Draw Something: je verdient gouden munten door nummers goed te raden. Deze gouden munten kun je weer aan nieuwe playlist en power-ups uitgeven.

Download: Song Pop (gratis)

Sonic Dash

sonicdash.jpgDe snelste egel ter wereld heeft een nieuw avontuur op Android dankzij Sonic Dash. Deze ‘endless runner’ heeft nog het meeste weg van Temple Run, maar speelt zich af in de kleurrijke spelwereld van Sonic. Je kunt spelen als de blauwe egel of zijn vriendjes Tails, Knuckles, Blaze, Amy en Shadow. De besturing in Sonic Dash verloopt door links en rechts over het scherm te vegen. Je kunt dus niet het scherm kantelen om te bewegen. Door naar beneden te vegen, laat je de egel rollen om zo obstakels te ontwijken of vijanden aan te vallen. Door naar boven te vegen springt Sonic, waarna hij met een tik op het scherm van platform (of vijanden) naar platform vliegt.

Download: Sonic Dash (gratis)

Sonic The Hedgehog

sonicSEGA-klassieker Sonic The Hedgehog is vrijdag uitgebracht voor Android. De game draait op 60 frames per seconde en de soundtrack van de titel is geremastered. De Android-versie van Sonic The Hedgehog heeft daarnaast achievements, leaderboards, Time Attack-levels en voegt Knuckles en Tails toe als speelbare personages. De game verscheen voor het eerst in 1991 voor de SEGA Genesis.

Download: Sonic The Hedgehog (betaald)

Super Hexagon

superhexagonWe blijven even bij de hectische games, want Super Hexagon is een minimalistische puzzelgame die de behendigheid van je vinger flink op de proef stelt. In de game ben je een klein pijltje dat randen moet ontwijken en via piepkleine gaatjes in leven moet blijven. De muren komen steeds sneller op je af en om de druk nog wat extra op te voeren, beschikt Super Hexagon over een toffe soundtrack met bonkende electrobeats. Let wel: de game schijnt minder goed op Nexus 7-tablets te werken vanwege de input-lag. Houd hier dus rekening mee als je de game in de Google Play Store wilt aanschaffen.

Download: Super Hexagon (betaald)

Temple Run

In de game ben je, zoals de naam doet vermoeden, aan het rennen in de jungle waarbij diverse obstakels moeten worden ontweken. De game wist in een korte tijd een grote aantal gebruikers aan zich te binden op iOS, zelfs meer dan Angry Birds. Net zoals bij iOS zal Temple Run voor Android gebruik maken van het zogenaamde ‘freemium-model.’ Hierbij is het spel voor het grootste gedeelte gratis te spelen en kan je, als je dat wil, met geld goodies kopen zoals power-ups maar kan je zo ook levels unlocken. De 3D-rensimulatie is te spelen met zeven verschillende karakters.

Download: Temple Run (gratis)

Temple Run 2

templerun2Temple Run 2 is de langverwachte opvolger van de hectische ren-glijd-spring-game en schoot binnen één dag naar de eerste plek in de Google Play Store. Het doel is simpel: blijf zo lang mogelijk rennen en verzamel zo veel mogelijk muntjes. Tijdens deze tocht moet je vliegensvlug keuzes maken, zoals springen, glijden of naar links of naar rechts bewegen. Het rennen wordt afgewisseld met nog snellere ritten in mijnkarretjes en de speler heeft ook nog eens een scala aan power-ups tot zijn beschikking. Het gratis Temple Run 2 is weer net zo verslavend als de originele game en zal menig smartphone- en tabletbezitter weer uren bezighouden.

Download: Temple Run 2 (gratis)

Tiny Thief

tinythiefsTiny Thief is een nieuwe puzzel- en avontuurgame uit de stal van Angry Birds-maker Rovio. Het succesvolle mobiele gamesbedrijf is een eigen label gestart waarmee ze games gaan uitbrengen en Tiny Thief is één van de eerste releases van het label. In de game speel je een kleine dief met blond haar die een groot avontuur aangaat en vecht tegen piraten, de Dark Knight en een grote robot! Thief biedt fijne hersenkrakende puzzels met ruimtelijk inzicht en een nodige dosis humor. De game bevat zes verschillende grote missies waarin de kleine dief verschillende werelden en locaties verkent, van piratenschepen tot de jungle. De kleine dief is volgens Rovio de onconventionele held in het gehele verhaal die zijn snelheid, hersenen en vernuftigheid moet gebruiken om zijn vijanden te slim af te zijn. Lees meer over Tiny Thief.

Download: Tiny Thief (betaald)

Towers N’ Trolls

De tower defense-game Towers N’ Trolls combineert simpele gameplay met humor en uitdagende spelmodi. In Towers N’ Trolls moet je een kasteel verdedigen tegen alle verschillende trollen die op de burcht afstormen. Dit doe je door torens neer te zetten, die elk hun eigen aanvallende of verdedigende functie hebben.

Download: Towers ‘N Trolls (gratis)

QuestLord

questlordEcht toffe dungeon crawlers zijn zeldzaam. Het gamegenre vormt zich rondom het doorzoeken van kerkers, het verslaan van vijanden en het zoeken naar schatten en de uitgang. In QuestLord loop je rond in angstaanjagende kerkers, maar ook in de bossen, bergen en het rivierlandschap. Je kunt zelf kiezen hoe je het spel speelt, welke quests je aanneemt en welk ras je bent. De pixelgraphics van de game zijn om van te smullen en volgens de ontwikkelaars is het zoeken naar geheimen één van de leukste aspecten van QuestLord. Een leuke en niet al te grote game om lekker tussendoor te spelen.

Download: QuestLord (betaald)

WordBoxer

wordboxer1WordBoxer is tof. Echt tof. Denk Wordfeud 2.0, alleen dan met een gave interface én meer interessante uitdaging. Simpel gezegd is WordBoxer een woordspel waar je betere woorden dan de tegenstander moet zoeken. Het aantal punten dat een woord oplevert, wordt bij de andere speler afgetrokken of bij jou opgeteld. De eerste die al zijn punten kwijtraakt of bij de twaalfde ronde de minste punten heeft, verliest. Lees ook het artikel over WordBoxer op AndroidPlanet.

Download: WordBoxer (gratis)

Wordfeud

wordfeudWordfeud is een digitaal bordspel, dat bestaat uit 15 bij 15 vakjes. Je krijgt zeven letters, waarmee je een woord kunt maken. Dit woord leg je op het speelbord neer, waarna de tegenstander aan de beurt is. De bedoeling is dat je zoveel mogelijk punten scoort. Je kunt punten scoren door ‘dure’ letters te gebruiken, zoals de letters Q, V en X. Of leg een woord op een bepaalde manier neer op het speelbord, zodat je het dubbele aantal punten krijgt voor een letter of woord. Een digitale Scrabble, zeg maar.

Download: Wordfeud (gratis)

ZombieSmash

Zombies zijn de nieuwe vampieren. Althans, dat was het gezegde voor 2011 toen de serie The Walking Dead begon en vampierseries als True Blood in kijkcijfers versloeg. ZombieSmash draait ook om zombies en werd binnen enkele dagen één van de best verkochte games in de Google Play Store. In de survival en comedy-game speel je Joey die hordes aan moordlustige zombies vermoordt. Je gebruikt je vingers om de zombies te bevechten tot ze voor altijd écht dood zijn.

Download: ZombieSmash (betaald)

Tip ons!

Ook een leuke games gezien die nog niet in dit lijstje staat? Tip ons

Leave your comments

0
terms and condition.
  • No comments found

Subscribe to our full RSS feeds

Network with us on LinkedIn

Visit with us on Facebook

Keep up to date on Twitter

Share our site on StumbleUpon

Contact ons

Wij hopen snel van u te horen!

U kunt ons contacten via de Contact Pagina. Als u dat liever heeft kunt u ons altijd een belletje geven op nummer: 06 111 666 51

Ons Adres

Weegbree 18 Nederland Deventer, Overijsel, Nederland 7422SN